Startdocument

07-09-2020

Voor het vak Persoonlijk Leiderschap zijn er tijdens de stageperiode twee onderdelen. Het ene onderdeel gaat over de persoonlijke en professionele groei die de student doorloopt. Dit gaat over de doelen en de acties. Deze worden weergeven in het startdocument.
Daarnaast moet de student ook een persoonlijke, professionele en onderscheidende showcase opnemen in de vorm van een vlog. In deze vlog moet goed naar voren komen wie je bent als student, waar je goed in bent, de acties en doelen die zijn opgesteld, feedback van collega's, persoonlijke reflectie en de belangrijkste vervolgstappen. 

Het startdocument is opgesteld voor de stage en tijdens de eerste weken. De bedoeling van dit document is dat er duidelijk wordt wat de leerdoelen en bijbehorende acties zijn tijdens de stageperiode. Daarnaast wordt er een actieonderzoek gedaan tijdens de stage. De vraag die hierbij hoort, wordt gedeeld. De dagelijkse werkzaamheden en taken die worden gedaan en de vormen die als CE professional worden uitgevoerd, behoren tot dit document. 

*UITLEG IN TEKSTVORM VAN INFOGRAPHIC STARTDOCUMENT*

Leerdoelen

-Doel 1 initiatief nemen

Veel initiatief nemen en hierbij kritisch nadenken wat voor gevolgen er aan bepaalde oplossingen zitten. Hierdoor durven risico's te nemen en zelf dingen oplossen.

Hier in het bedrijf wordt verwacht dat iemand veel initiatief neemt en taken op zich neemt. Ik kan persoonlijk soms nog wel eens afwachtend zijn, dat kan natuurlijk niet in een bedrijf waar je bepaalde taken krijgt en hebt om te doen. Hierdoor wil ik graag meer risico aangaan en dingen zelf oplossen en ook staan achter de gevolgen, of het nu is wat ik wilde ja of nee. Spullen leveren aan de persoon die daar overgaat en zorgen dat dit goed is en dat er echt iets mee gedaan kan worden. Dus dat ik een toevoeging ben en niet een invulling.

-Doel 2 feedback ontvangen en vragen

Feedback leren ontvangen. Dit in iets positiefs om kunnen zetten en gebruiken. Daarnaast ook om feedback te kunnen en leren vragen. Mezelf laten horen en ideeën delen. Qua feedback. Dit kan ik soms heel persoonlijk opvatten het er niet mee eens zijn. De kans dat ik dan in de verdediging schiet, is groot. Dit leren van ontvangen/krijgen van feedback voor mezelf en dit kunnen draaien in iets positiefs en hiermee aan de slag te gaan.

Naar aanleiding van het gesprek bij het bedrijfsbezoek is dit een doel wat eruit is gekomen om deze alsnog toe te voegen en te behalen. Ook het leerpunt wat Kim meegaf om ook tijdens meetings meer van mijzelf je laten horen en ideeën te geven etc.

-Doel 3 werkdruk /plannen (1 t/m 10)

Het leren plannen in de zin van hoeveel tijd heb ik in mijn dag en hoe lang ben ik bezig met bepaalde opdrachten om zo te kunnen zeggen wanneer ik wat af heb. Daarnaast zou ik dit ook meer rust in mijn hoofd kunnen geven doordat ik niet meer alles door elkaar doe. Hierdoor kan ik ook beter omgaan met even hier helpen en even dit doen.

Ik heb in jaar 1 ook een keer iets met plannen gedaan. Om een dagplanning te maken en dit dan te volgen. Dit ging absoluut niet goed en heb ik dit in zekere zin laten vallen. Door de werkdruk en andere klussen die er nu bijkomen tijdens een stage, goed te plannen en mijn werk goed af te hebben, wil ik nogmaals een poging wagen om dit te verbeteren.

Dit leerdoel zal ik vooral gaan implementeren in het eerste deel van de stage. De reden hiervoor is, om dit uit te testen en te kijken of ik hier echt profijt van heb en in mijn tweede deel de aandacht op iets anders te leggen.

-Doel 3 meer leidinggevend werken/ teamverband (week 11 t/m 20)

Door meer samen te werken met een team en soms deze groep te leiden (mocht dat nodig zijn), meer leren om een goed leidinggevend iemand te zijn en beter te leren samen werken in een teamverband.

Meestal werk ik mee met een groep en doe ik wat er gevraagd wordt. Daarnaast werk ik goed samen met de mensen om mij heen en zal ik ook zeker ideeën delen etc. Ik zou graag mee zelf iemand zijn die zegt van kom dit gaan we doen, hier gaan we vandaag of morgen even voorzitten om dit te bespreken of wil jij dit even doen etc. in plaats van iemand zijn die maar doet wat de ander zegt en dan klaar en afgerond.

Acties

Bij doel 1

-Initiatief nemen om iets te doen en dit uit te werken. Dit vervolgens bespreekbaar maken en presenteren en in actie zetten. (Blog geschreven, meeting met kim, in actie gezet) à als alles goed gaat dit als bedrijfsproduct.

-Presenteren van ideeën en dit in actie zetten (combinatie met leidinggevender zijn). hier met mensen aan zitten en dit oplossen en/of maken.

Bij doel 2

-Het openstellen en delen van mijn acties en leerdoelen vanuit school. Door dit te doen laat ik ten eerste merken dat ik opensta voor feedback en deze ook graag wil ontvangen. Ik zal daarentegen wel zelf om feedback moeten vragen. Mensen kunnen niet ruiken of weten dat ik dat graag wil ontvangen. Door meer in gesprek te gaan over dit soort onderwerpen, wil ik graag meer feedback vragen over hoe ik functioneer als persoon in het bedrijf maar ook over mijn doelen voor school.

-De feedback die ik ontvang niet per se zien als kritiek, maar zelf opbouwend maken. Zorgen dat ik de dingen niet per se persoonlijk op vang en als dit wel het geval is dit melden aan de persoon die de feedback geeft. Door aan te geven dat ik er niet blij mee ben of door te vragen met wat ze bedoelen met bepaalde feedback, leer ik er oprecht iets van en kan ik aangeven dat ik bepaalde dingen nog moet leren en er wel voor open sta. 

Bij doel 3

-Vaker zitten met stagebegeleider of andere mensen in bedrijf om dingen te bespreken. (Afgesproken met kim om om de week te zitten om het er over te hebben waar ik mee bezig ben, wat ik nog kan doen, en wat beter kan of wat goed gaat. Dit telefonisch afgesproken) - foto maken met een van deze meetings

-Dagelijkse planning maken van wat ik graag wil doen. Hierbij voor mezelf kijken van wat wil ik deze week doen en wat wil ik per dag ongeveer af hebben. De tijd die dan over is (mocht dat gebeuren) kan ik andere dingen al afronden of iets tussendoor doen wat die dag dan ook gelijk af is.

Beschrijving taken en werkzaamheden

Wat doe ik: Instagram en andere sociale kanalen bijhouden, blogs schrijven, mee gaan naar afspraken en hierbij helpen, voorbereidend werk doen, helpen waar nodig zowel bij tea cultures als tastea.

Onderwerp van actieonderzoek en waarom

Hoe wordt de naamsbekendheid vergroot, zowel internationaal als nationaal, door middel van het vergroten van het online bereik op de social media platformen Instagram en LinkedIn?

Tea Cultures laat weten dat ze vanuit ervaring hebben geleerd dat de naamsbekendheid nog meer moet groeien. Op het moment is deze niet optimaal en willen dit terug in de stijgers zetten. Dit zowel op B2B gebied als op B2C. Daarbij geven ze aan dat het een logische volgende stap is om ook de afzet te laten groeien. Dit kan onder andere gebeuren door te starten met de naamsbekendheid te vergroten. Als dit groter is en wordt verbeterd zal er meer kennis zijn van het bedrijf en merk bij de consumenten en andere bedrijven. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer afzet en omzet. 

Luca Serrarens - Persoonlijke Website
Alle rechten voorbehouden 2023
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin